Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ

Με έντονα διαφημισμένες παρουσιάσεις υποψηφίων ,εγκαίνια εκλογικών κέντρων κτλ αλλά και με φροντισμένα, γυαλιστερά φυλλάδια οι δύο δήμαρχοι της τελευταίας οχταετίας , μας ενημερώνουν, για την πληθώρα των δράσεών τους, για τις έγνοιες τους για τα προβλήματα της γειτονιάς και της πόλης, για την αποφασιστικότητα να υλοποιήσουν οράματα σημαντικά και να εργαστούν ακατάπαυστα, αδιαφορώντας ακόμα και για το ατομικό και οικογενειακό τους συμφέρον.
Μετά τα παραπάνω λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι αισθανόμαστε ένοχοι, αφού σε αντίθεση με αυτούς και τα σπουδαία που ευαγγελίζονται, εμείς ακόμα ασχολιόμαστε με κάποια ασήμαντα ζητήματα όπως:
η ποιότητα του νερού που πίνουμε όλοι μας.
τα έργα που επί οχταετία αγνόησαν και οι δυο δήμαρχοι που τα υπόσχονται όμως ξανά και πάλι προεκλογικά ,έργα που θα μετέφεραν το νερό των πηγών Βερμίου στα σπίτια όλου του Ρουμλουκιού.
τη μελέτη των έργων ύδρευσης που επί οχταετία βρίσκεται στα συρτάρια του κου Φ.Δημητριάδη
 τον πολιτισμό και το κουφάρι πνευματικό καραγιαπί του ΠΠΚΑ που με πολιτική ευθύνη του δημάρχου κου Γκιόνογλου μετατράπηκε σε καφετέρια.
το απλησίαστο για τον κοινό δημότη κόστος των έργων του εργοστασίου σκουπιδιών , που με κοινή ευθύνη και υπογραφή και των δυο δημάρχων της οχταετίας είναι έτοιμο να κατασκευαστεί, από τη εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ,συμφερόντων του κου Μπόμπολα, στη θέση 12 , μόλις 300 μέτρα επάνω από το πόσιμο νερό 1000000 ανθρώπων.
Τα έργα αποχέτευσης Πλατέως που ψήφισε ο κου Δημητριάδης, και είναι πιστή αντιγραφή του συστήματος κενού που εφαρμόστηκε απο το κο Γκιόνογλου, παρά την πληθώρα δημοσιευμάτων που κατήγγειλε τη μηδενική βαθμολογία των μηχανικών βαθμολογητών, τις προβληματικές βαλβίδες,το παραφουσκωμένο κόστος του έργου κτλ
τη ασύδοτη ρύπανση όλων των ποταμών του Ρουμλουκιού, από κάποιους βιομήχανους που έκαναν τα ποτάμια μας βόθρους για τα λύματά τους.
τους δημόσιους χώρους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες του αίσχους που όμως ως εκ θαύματος θα αναπλαστούν στο προσεχές μέλλον, με κονδύλια που μόλις χθες εξευρέθηκαν !
τη υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΕΗ των ΕΛΤΑ , το κόψιμο των συντάξεων, το πετσόκομμα των μισθών.
τη τιμή στο πετρέλαιο, στο νερό, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στο φάρμακο κ.α.
την ανεργία, την υποαπασχόληση, το παραεμπόριο ,τη μείωση του τζίρου στα μαγαζιά.
Το κατοχικό μνημόνιο, τις περαιώσεις, τις συνάφειες , τις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις που ξεπουλάνε σε ξένους λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, ορυκτό πλούτο κ.λ.π.
Εμείς λοιπόν, που μας βαραίνουν όλα τα παραπάνω, και διαβάσαμε τα βιογραφικά, τα οράματα, τα προσόντα των πρόθυμων να κουραστούν ανιδιοτελώς για εσάς ζητάμε ταπεινά συγνώμη που με τις εμμονές μας, και την οξύτητα του λόγου μας εμποδίζαμε τόσα χρόνια την πρόοδο του τόπου μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ το άρθρο βασίσθηκε σε μια σπινθηροβόλα ιδέα του αδελφικού  φίλου και συστρατιώτη μου Γ.Τζωρτζόπουλου προέδρου της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Ιονίων νήσων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: