Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η "ηθική επαναθεμελίωση του κράτους"

Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, στη χθεσινή του ομιλία προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.
Η ασθένεια του κράτους μεταφέρθηκε και στην αυτοδιοίκηση, είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας σε ένταση της πορείας αλλαγών που ξεκίνησε η κυβέρνηση πέρσι, ενώ ως μεγαλύτερη τομή χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη», που, όπως τόνισε, εκπροσωπεί την «ηθική επαναθεμελίωση του κράτους».
Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια ότι ο «Καλλικράτης» συνιστά ευκαιρία και για την αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος και ανέφερε ότι όλες οι αρμοδιότητες, από την πρόνοια, το συντονισμό όλων των εκπαιδευτικών μονάδων - ιδιωτικών και δημοσίων - σε κάθε περιφέρεια, την ανέγερση και λειτουργία σχολείων, ως την περιφερειακή ανάπτυξη και την αλλαγή αναπτυξιακού προτύπου θα μεταφερθούν στον «Καλλικράτη».
  Μετά τη επανίδρυση του κράτους απο τον κο Καραμανλή , τώρα και η «ηθική επαναθεμελίωση του κράτους» από τον κο Παπανδρέου,και μάλιστα ...ελέω «Καλλικράτη».
  Ελαβαν γραμμή ΔΝΤ οι δήμαρχοι,διδάχθηκαν και τρόπους και μεθόδους σερβιρίσματος της αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,στους δημότες τους,και τώρα που έχουν και "νωπή" λαική εντολή,ποιός τους συγκρατεί.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: