Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αλέκα Παπαρήγα «Είμαστε σε πόλεμο»

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό»
Σε δηλώσεις της η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι η χρεοκοπία θα γίνει ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει και πώς θα ονομαστεί ή με ποιά εργαλεία θα συντελεσθεί.
«Το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους, ούτε η μείωση των εξόδων και η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα. Το μόνο, που θα εκπληρώσει το Μνημόνιο είναι η σχεδιασμένη απαξίωση της αξίας της εργατικής δύναμης, είναι η μεγάλη ευκαιρία οπως λέει και ο κ. Παπανδρέου να ληφθούν άγρια μέτρα που δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν σε κανονικές συνθήκες».
Μιλώντας για τις διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είπε ότι «μας χωρίζει μία βασική διαφορά: ότι ψάχνουν λύσεις, που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης, γυροφέρνουν στο πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας».Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ για «συμβιβασμό και ηττοπάθεια» σημειώνοντας ότι «αναγόρευσαν εδώ και χρόνια την ΕΕ, ως νομοτέλεια, αλλά τώρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αλλάζουν τάχα θέση και προτείνουν επανίδρυση της ΕΕ».
Η γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε ως μόνη απάντηση τη συγκρότηση ενός «κοινωνικού λαϊκού μετώπου» με δύο στόχους:
• την «απόκρουση και υπόσκαψη των βάρβαρων μέτρων, που εκπονούν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της» και
• την απελευθέρωση της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας, που θα μετατρέψει το Μέτωπο σε παλλαϊκό ρεύμα αλλαγής και ανατροπής συσχετισμού των δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: