Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

οι καλύτεροι πελάτες των Γερμανών..

Πέντε χώρες προμήθευσαν τα τρία τέταρτα του συνόλου των εξαγωγών οπλισμών κατά την τετραετία μεταξύ 2006 και 2010, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνών Ειρηνευτικών Ερευνών της Στοκχόλμης (SIRPI).
Οι πέντε χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές όπλων είναι οι εξής:
1)ΗΠΑ: προμηθεύουν το 30% του συνόλου παγκοσμίως. Από το «μερίδιό τους», το 14% πηγαίνει στη Νότια Κορέα, το 9% στην Αυστραλία, το 8% στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το 7% στο Ισραήλ, το 6% στην Ιαπωνία και το 56% σε άλλες χώρες.
2)Ρωσία: 23% του συνόλου. 33% στην Ινδία, 23% στην Κίνα, 13% στην Αλγερία, 8% στη Βενεζουέλα, 5% στη Μαλαισία, 18% σε άλλες χώρες.
3)Γερμανία: 11% του συνόλου. 15% των γερμανικών εξαγωγών καταλήγουν στην Ελλάδα, 11% στη Νότια Αφρική, 10% στην Τουρκία, 9% στη Νότια Κορέα, 7% στη Μαλαισία, 48% σε άλλες χώρες.
4)Γαλλία: 7% του συνόλου. 23% στη Σιγκαπούρη, 16% στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 12% στην Ελλάδα, 8% στη Νότια Κορέα, 5% στην Κίνα, 46% σε άλλες χώρες.
5)Μ. Βρετανία: 4% του συνόλου. 23% στις ΗΠΑ, 19% στη Σαουδική Αραβία, 13% στην Ινδία, 9% στη Χιλή, 5% στη Νότια Αφρική, 31% σε άλλες χώρες.
Το υπόλοιπο 25% του συνόλου των εξαγωγών οπλισμού καλύπτεται από άλλες χώρες.
 Καθημερινή με πληροφορίες από Economist

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα στοιχεία της έρευνας για την Ελλάδα συνοδεύονται και από αρκετά σχόλια αναγνωστών στη διαδικτυακή έκδοση του Economist, με τα περισσότερα να συνδέουν την αγορά όπλων με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

"Η Ελλάδα απορροφά το 15% των όπλων που εξάγει η Γερμανία και το 12% των όπλων που εξάγει η Γαλλία. Εκεί έγκειται ο βασικός λόγος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα", σχολίασε ο χρήστης Kursato.

Η χρήστης isolabella αναφέρεται στις γερμανικές προτάσεις να πουληθεί κρατική περιουσία, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαμε απλά να μειώσουμε την αγορά όπλων. "Άλλωστε, τώρα που η Τουρκία θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα επιτεθεί σίγουρα στην Ελλάδα, οπότε γιατί πρέπει η Ελλάδα να δαπανά τόσα πολλά για όπλα", διερωτάται.

Πίστευα ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε οικονομική κρίση, σημειώνει ο χρήστης Kerim. "Εμφανίζεται ψηλά στη λίστα. Δεν είναι αυτή σπατάλη και αντίθεση;", προσέθεσε.