Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

40+1 έμειναν..

Tριακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει για την μετακίνηση των σκουπιδιών στην Κοζάνη ο δήμος Βέροιας. Από τα χρήματα αυτά, οι 190.000 ευρώ θα διατεθούν για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, οι 4000 ευρώ για ενοικίαση χώρου (όπου θα λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης), οι 6000 ευρώ για προμήθεια κι εγκατάσταση μεταλλικής χοάνης σταθμού μεταφόρτωσης, οι 80.000 ευρώ για εξυπηρέτηση χρηματοδότησης leasing για την προμήθεια Press Container, και οι 100.000 ευρώ για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ. Η αρχική σκέψη της δημοτικής αρχής που εκφράστηκε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Βέροιας, ήταν η αύξηση κατά 22% στα τέλη καθαριότητας.Ηδη ο δήμος Βέροιας ,έχει προμηθευτεί ΔΩΡΕΑΝ δυο τράκτορες για τη μεταφορά, γιαυτό και τα μεταφορικά είναι τόσο χαμηλά.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας όμως που είναι και αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά από τη Κοζάνη, «περί άλλα τυρβάζει» (μελέτη ΣΜΑ κτλ), ενώ δείχνει να προσανατολίζεται στη ανάθεση της μεταφοράς σε ιδιώτες, επιλογή που θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τους δημότες μας.
41 μόλις ημέρες μείνανε πριν αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα «βροχή», κι ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή ακόμα και για «νέο» σήμα-έμβλημα του Καλλικρατικού δήμου, το δαπανηρό και καυτό ζήτημα της αντιμετώπισης των απορριμμάτων, δείχνει να αποτελεί «ταμπού» για τη διοίκηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ...ΑΡΗ.