Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

δολοφονικό χτύπημα των ΜΑΤ.

Από αστυνομική βία σημαδεύτηκε η χθεσινή διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας. Ένας 30χρονος διαδηλωτής που συμμετείχε σε μπλοκ το οποίο δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται σε κρίσιμη ακόμη κατάσταση στην εντατική, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Επιπλέον υπήρξαν δεκάδες τραυματίες που μεταφέρθηκαν ή μετακινήθηκαν μόνοι τους σε νοσοκομεία είτε χτυπημένοι, είτε με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η αστυνομία προχώρησε σε ιδιαιτέρως εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
 Δείτε πως αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές στις χθεσινές συγκρούσεις, οι οποίες οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του διαδηλωτή στην Αθήνα. Ο αστυνομικός χτυπάει πολίτη χρησιμοποιώντας την σιδερένια λαβή του γκλομπ, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο και τους κανόνες εμπλοκής της ΕΛΑΣ.
Ένας άλλος 29χρονος νοσηλεύεται, επίσης, σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: