Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

το μνημόνιο, πέτυχε τους στόχους του .

Από τη Λάρισα όπου βρέθηκε χθες Τετάρτη, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε ότι «Δεν αρκούν και δεν ανησυχούν το σύστημα» οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών» .Στην Ελλάδα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό απεργιών σε όλη την Ε.Ε., σημείωσε η κ. Παπαρήγα και επεσήμανε: «Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία». «Όμως», σχολίασε, «οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν».
Η γ.γ. του ΚΚΕ σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι πέτυχε τους στόχους του. «Είναι λάθος που λέγεται ότι έχει αποτύχει. Διότι σκοπός τους ήταν, μέσω αυτού, να περικόψουν δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Οι αλλαγές που επιχειρούνται δεν θα σταματήσουν, τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά, προειδοποίησε. Οδηγούν το λαό στον όλεθρο. Γι’ αυτό και επιδιώκουν την πιο επιθετική συναίνεση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε ανοιχτά όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: