Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

διαδικαστικά τερτίπια, ανευθυνότητα και παραιτήσεις στη Βέροια .

Σε πινγκ πονγκ μεταξύ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας εξελίσσεται το θέμα της ανάκλησης αδειών δεκατριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), της οδού Ελιάς. Το θέμα παραπέμφθηκε, κακώς, από την Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι, με απόφασή τους στην συνεδρίαση της Τετάρτης, επέστρεψαν το θέμα στην Επιτροπή. Όπως δείχνουν τα πράγματα, κανείς δεν θέλει να πάρει το πολιτικό κόστος της ανάκλησης των καταστημάτων, παρότι συνιστά παράβαση καθήκοντος και έτσι το θέμα σύρεται από το ένα Όργανο στο άλλο.
Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Κορωνάς έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των δεκατριών θεμάτων στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και με κατά πλειοψηφία απόφαση η πρότασή του έγινε δεκτή. Αμέσως μετά την παραίτησή τους από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωστοποίησαν οι κ. Γκαμπέσης και Θεοδωρίδης. Ο κ. Γκαμπέσης υποστήριξε ότι τα θέμα που συζητά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν είναι επεξεργασμένα και μίλησε για ανευθυνότητα του δημοτικού συμβουλίου επειδή δεν συζητήθηκε το θέμα. Για ανευθυνότητα μίλησε και ο κ. Θεοδωρίδης εξοργίζοντας συμβούλους της παράταξής του. Μεθοδευμένη προσπάθεια να αποφευχθεί η συζήτηση του θέματος με διαδικαστικά τερτίπια κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση. «Μπαλάκι» όμως έγινε και η συζήτηση του θέματος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρομημένο κέντρο. Η απόφαση να επιτραπεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες και ταβέρνες) να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα εντός του πεζοδρομημένου κέντρου έλαβε η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και αφού το θέμα πέρασε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έφτασε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΥΓ Συγκρίνοντας τη λειτουργία των επιτροπών ποιότητας ζωής σε Βέροια και Αλεξάνδρεια, εύκολα διαπιστώνουμε ότι
1) η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, παραπέμπει τα ζητήματα στη επιτροπή ποιότητας ζωής, ενώ στη Αλεξάνδρεια η αντίστοιχη επιτροπή δεν έχει τη αρμοδιότητα αυτή ! Είναι αρμόδια- κατά τον πρόεδρό της- ,μόνο για τα χωριά όπου δεν υπάρχει τοπική κοινότητα !
2) στη Βέροια το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων έντονα απασχολεί και τη επιτροπή ποιότητας ζωής ,ενώ στη Αλεξάνδρεια …περί άλλων τυρβάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: