Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

YES ,YES,YES…Hillary !

Ο τομέας της Ενέργειας (υποδομές και δίκτυα) αποτελεί ένα βασικό πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε αμερικάνικα, γερμανικά και ρώσικα μονοπώλια.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσημη ανακοίνωση της στρατηγικής Συμφωνίας του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα «gazprom» με τη γερμανική RWE που έχει στόχο την κατασκευή και διαχείριση εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα εφοδιάζονται από ρωσικό φυσικό αέριο.
Οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν ήδη εκφράσει «ανησυχίες» για τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση της εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, καθώς επανεμφανίζεται το ενδεχόμενο η Ρωσία να βρει έδαφος για να προωθήσει εκ νέου το σχέδιο για τη δημιουργία του νότιου δρόμου των αγωγών για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Η Χ. Κλίντον αναμένεται να επαναλάβει την αμερικανική εναντίωση στη δημιουργία του νότιου δρόμου για το ρωσικό φυσικό αέριο.

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Πάντως η «επίσημη ατζέντα» της συνάντησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας περιλαμβανει τη ….σε βάθος συζήτηση μιας ευρείας γκάμας θεμάτων που ενδιαφέρουν τόσο την Αθήνα όσο και την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η πορεία του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και την κατάσταση στην ευρωζώνη, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Σκοπιανό, η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, το Κόσοβο, αλλά και θέματα περιφερειακά όπως η Μέση Ανατολή και η κατάσταση στη Λιβύη.