Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί;

Αφίσα για τη ...«βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν τα κλειστά μαγαζιά», υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση είναι από μόνη της ιδιαίτερα γλαφυρή:
«Με αυτή την αφίσα η καταθλιπτική εικόνα των κλειστών καταστημάτων αλλάζει. Χρησιμοποιούμε μια ενδιαφέρουσα γυναίκα (έτσι ώστε να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα) η οποία μάς ρωτάει:
μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί;
Μια αφίσα που ομορφαίνει, παρακινεί προς ενοικίαση και σίγουρα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα στην εικόνα ενός κλειστού μαγαζιού»!!!
Με λόγια απλά, δηλαδή το πρόβλημα των κλειστών μαγαζιών και των χιλιάδων άνεργων αυτοαπασχολούμενων είναι... αισθητικό! Προκαλεί «κατάθλιψη», που όμως αλλάζει με την αφίσα μιας ωραίας γυναικείας παρουσίας.
Ακριβώς, μια τέτοια φωτογραφία με τη συγκεκριμένη φιγούρα έλειπε για την «τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» και για να παρακινήσει κάποιον να ανοίξει ένα μαγαζί!
Επικίνδυνοι , προκλητικοί και χυδαία αποπροσανατολιστικοί, για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ , έχασαν και αυτή τη φορά τη ευκαιρία να είναι απλά γελοίοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: