Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ποιά εξυγίανση ;

H φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, , συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων, που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους.
Αρκετά κράτησε αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η εκμετάλλευση. Αυτό το ποδόσφαιρο του κέρδους, των μεγάλων επιχειρηματιών, του στοιχήματος, του τζόγου και των συμμοριών είναι δημιούργημα των αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι αδύνατο πια να εξυγιανθεί. Χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή. Χωρίς ΠΑΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς στοίχημα…
Είναι καιρός και οι πιο εύπιστοι φίλαθλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που αηδίασε...
«Πριν από μία εβδομάδα ο 24χρονος Χάβι Πόβες ήταν ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής της ισπανικής Χιχόν. Σήμερα έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο λέγοντας πως τον έχει "αηδιάσει" (...) "Ολα βασίζονται σε μια μεγάλη απάτη" (...) Λέει πως στο άθλημα υπάρχει "τεράστια διαφθορά, το διαπίστωσα προσωπικά, όπως άλλωστε και σε κάθε τομέα που διαχειρίζεται τόσα χρήματα" (...) Επικρίνει επίσης τους γονείς. "Είναι ντροπή το πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Αυτό που θέλει σήμερα ένα παιδί είναι να γίνει Κριστιάνο (Ρονάλντο) ή (Λιονέλ) Μέσι. Αλλά όχι ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο ή Μέσι, αλλά ο Κριστιάνο ή ο Μέσι με τις επαύλεις, τα αυτοκίνητα και τη δόξα. Υποβάλλουν στα παιδιά αξίες όπως ο ατομισμός και ο εγωισμός, η επιδίωξη του όσο δυνατόν ταχύτερου πλουτισμού", υπογραμμίζει. Στη νέα ζωή του, ο Πόβες θα σπουδάσει Γεωγραφία και Ιστορία στο πανεπιστήμιο και θα ταξιδέψει σε χώρες όπως η Λιβύη, η Συρία και το Ιράν. "Θέλω να δω την πραγματικότητα αυτών των χωρών, όχι αυτή για την οποία μας μιλούν οι πολιτικοί ή αυτή που δείχνει η τηλεόραση". Θέλει να δει επίσης ένα καλύτερο κόσμο: "Δουλεύουμε χιλιάδες ώρες μόνο για να φάμε και οι πολιτικοί μάς εξαπατούν συνεχώς. Αυτό είναι άραγε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν; Αν είναι, δεν το θέλω"» (το θέμα στα ΝΕΑ).