Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Δεν θα δεχτούμε εργασιακή εφεδρεία». Αισχρό καθεστώς, οι 6μηνες και 8μηνες συμβάσεις

Ψήφισμα δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι οριζόντιες και προκρούστιες περικοπές που συνεπάγεται η εργασιακή εφεδρεία αποδυναμώνουν τη λειτουργία του δήμου και οδηγούν σε αντίθετο οικονομικό αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει το μέτρο. Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τις 6μηνες και 8μηνες συμβάσεις αισχρό καθεστώς.
Οι περισσότεροι από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ζήτησαν πιο ξεκάθαρη και δεσμευτική διατύπωση του ψηφίσματος. ΠΗΓΗ
"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" στο δήμο Αλεξάνδρειας
Αντίστοιχο ψήφισμα που έφεραν οι εργαζόμενοι , στη συνεδρίαση της 24/10/2011, του Δημοτικού συμβούλιου Αλεξάνδρειας, σκόνταψε στη εμμονή του δήμαρχου να συμπεριληφθεί στο ίδιο ψήφισμα και καταγγελία της βιαιοπραγίας στη ΚΕΔΕ, κατά δημάρχων από εργαζόμενους.Τον επιχειρούμενο ωμό εκβιασμό κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρ. Αλευράς, που στιγμάτισε τη στάση του δημάρχου και τη χαρακτήρισε προβοκατόρικη και εκβιαστική.Ενδεχόμενα στη επόμενη συνεδρίαση αφού σύσσωμη η διοίκηση και η μείζων αντιπολίτευση απέφυγαν να πάρουν θέση, στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, ίσως επιχειρήσουν να περάσουν από κοινού κάποιο ψήφισμα κατά της ....αποστροφής του πρόσωπου των μαθητών που παρελαύνουν στις Εθνικές γιορτές, από τις θέσεις των επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: