Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

“ η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η πολιτική του φόβου ”.


 Το  περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων, όπου σε μια πρωτοφανή ενέργεια, στις 17 Νοεµβρίου ορισµένοι σπουδαστές πραγµατοποίησαν ένα «µίνι πραξικόπηµα» τραγουδώντας τον ύµνο της 21ης Απριλίου , αµφισβητώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
 Ο αρχηγός των Ευελπίδων υπήρξε ο επικεφαλής της οµάδας που στον εορτασµό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε, µαζί µε µια οµάδα, αυτοσχεδίως, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». 
  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το χθεσινό ΒΗΜΑ, στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων επικρατεί εσχάτως αναβρασµός και η έκφραση της δυσαρέσκειας υπερβαίνει τις απλές κουβέντες στα γραφεία και στις στρατιωτικές σχολές...  Οι απόψεις αυτές φαίνεται δυστυχώς ότι έχουν απήχηση, κρίνοντας από την ενίσχυση της δύναµης της «Χρυσής Αυγής» και τον πληθωρισµό ιστοσελίδων σχετικού περιεχοµένου.
Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα αλλά και με  τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση και τις αναφορές  περί «σταγονίδιων» κλπ, πλήθαιναν τελευταία οι φωνές που καταγγέλλουν την αύξηση της επιρροής της ακροδεξιάς
Η ακροδεξιά στην Ευρώπη έχει καταφέρει να αναγνωριστεί σαν ένα νόμιμο πολιτικό σχήμα που μετέχει στην δημοκρατική δημόσια σφαίρα και ταυτόχρονα να συνδυάσει ρατσιστικές (στη βάση της ιεραρχίας των βιολογικών φυλών) με νεο-ρατσιστικές (εστιάζοντας στην ασυμμετρία των πολιτισμικών διαφορών) πεποιθήσεις, αλλά και  να θέσει το “πρόβλημα” της μετανάστευσης ως μία από τις κύριες απειλές για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.
  Η αυξανόμενη επιρροή της ακροδεξιάς που  εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη με πολλαπλές μορφές , στη χώρα μας οριοθετήθηκε με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση.
  Ακροδεξιά πολιτικά κόμματα έχουν πρόσφατα συμμετάσχει σε κυβερνητικούς συνασπισμούς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός έχει γίνει εκρηκτικός, υιοθετώντας δράσεις όπως οι βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μελών εθνοτικών μειονοτήτων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ή όπως  οι πρόσφατες μαζικές δολοφονίες στη Νορβηγία. Ακροδεξιά πολιτικά κόμματα και ομάδες έχουν κατορθώσει να καθορίζουν όλο και περισσότερο την Ευρωπαϊκή ατζέντα για τις πολιτικές διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: