Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ έκφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις της ΝΔ !


«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο. Το ΔΝΤ εκφράζει ικανοποίηση ότι η ΝΔ δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».
 (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη).
Η επιστολή του Α. Σαμαρά στους επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ).
Με την επιστολή στους συμμάχους και δανειστές, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε οριστικά τη δημαγωγία περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και δεσμεύτηκε για τη μέχρι κεραίας εφαρμογή των μνημονίων.
Η εξέλιξη ήταν η αναμενόμενη για ένα κόμμα που στήριξε κεντρικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, εμπλούτισε με προτάσεις και μέτρα την κάθε φάση της αντιλαϊκής επίθεσης και διατηρούσε τις αντιμνημονιακές μάσκες για να υπηρετήσει το ρόλο της σαν εφεδρείας του αστικού συστήματος, αλλά και για να έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι απόλυτα δεσμευμένος στη στήριξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ακόμα και όταν έλεγε «όχι επί της αρχής» στο μνημόνιο, την ίδια ώρα διαβεβαίωνε ότι θα σεβαστεί 100% τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και όταν διακήρυσσε ότι «συναίνεση στο λάθος δεν δίνω», την ίδια ώρα ψήφιζε τους περισσότερους από τους νόμους που υλοποιούσαν το μνημόνιο και έβαζε πλάτες για να περάσει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: