Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα μοιράζουν στους λαούς το κόστος της δικής τους κρίσης!


Και τι δεν θα ακούσουμε σήμερα!.
 «Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη», «στην κόψη του ξυραφιού η Ευρωπαϊκή Ενωση», «Παίζεται το μέλλον του Ευρώ» και άλλα πολλά! Τα φαντάζεστε άλλωστε και τα ακούτε τόσες μέρες.
Θα «πήξουμε» στις παρασκηνιακές πληροφορίες, στις ανεπίσημες δηλώσεις αξιωματούχων, στο «κλίμα της Συνόδου» και σε όλα αυτά που μας έχουν συνηθίσει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Και με όλο αυτό τον ορυμαγδό, θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για το ...καλό μας! Επειδή έχουν στο μυαλό τους το βιοτικό επίπεδο των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου (ή οποιασδήποτε ηπείρου).
Ε, λοιπόν, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί! Ολα αυτά τα EFSF, ESM, IMF ή ό,τι άλλο αρκτικόλεξο δημιουργήσουν τέλος πάντων, σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με καλύτερους μισθούς και με καλύτερες συντάξεις.
Αντιθέτως, έχουν να κάνουν με πολύ χειρότερους μισθούς και με πολύ χειρότερες συντάξεις. Με ανεργία, με ακρίβεια, με κατάργηση δικαιωμάτων.
Γιατί απλούστατα το μόνο που γίνεται εκεί πέρα είναι να μοιράζουν στους λαούς το κόστος της δικής τους κρίσης!
Μια κρίση που δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή τους ξεζούμισαν αυτούς τους λαούς και τώρα κάτι πρέπει να κάνουν με τα κεφάλαια που αποκόμισαν.
ΠΗΓΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδύνατο για το λαό να καταλάβει τι πραγματικά «παίζεται» και αποφασίζεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αν δεν καταφέρει να διακρίνει πίσω από τον κουρνιαχτό και τη θολούρα που σκόπιμα προκαλούν οι αστικές κυβερνήσεις και ΜΜΕ ακριβώς, για να κρύψουν την αλήθεια από τα μάτια των λαών. Οι θεωρητικές κατασκευές του τύπου ότι τάχα στις Βρυξέλλες αναμετριέται «η Ευρώπη της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η Ευρώπη της αλληλεγγύης», καθώς και η πληθώρα των άχρηστων λεπτομερειών για τη θεσμική θωράκιση και τον τρόπο εφαρμογής των αποφάσεων, με τις οποίες βομβαρδίζουν συνεχώς τα μυαλά των λαϊκών ανθρώπων, έχουν ως κύριο στόχο να συσκοτίσουν τα αίτια της κρίσης και τον αληθινό χαρακτήρα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όλη αυτή την ιδεολογική σαβούρα, που αποσκοπεί στην πλύση εγκεφάλου, ο λαός πρέπει να την πετάξει στα σκουπίδια. Η αλήθεια είναι ότι σύσσωμες οι 27 κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ (και όχι μόνο οι 17 της Ευρωζώνης) συμπίπτουν απόλυτα στην κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης κατά των λαών, προκειμένου να διασωθεί και ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Καμία σημασία δεν έχει για το λαό αν η επίθεση αυτή φέρει την ονομασία «ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», «οικονομική διακυβέρνηση», κ.ο.κ. Το βέβαιο είναι ότι ο πόλεμος αυτός είναι καταστροφή για τους λαούς. Η άλλη όψη της πραγματικότητας είναι ότι η ΕΕ σπαράσσεται από οξυμένες αντιθέσεις και άγριους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τον επιμερισμό της ζημιάς από την αναπόφευκτη καταστροφή των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων μεταξύ διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας, κρατών και μονοπωλίων, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Το συμπέρασμα για το λαό είναι ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους είναι μονόδρομος για να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Ανώνυμος είπε...

Με ειλημμένη ήδη την απόφαση να βυθίσουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια τους λαούς, για να διασώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, προσήλθαν οι 27 ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, που ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Φανερή ήταν, επίσης, η αδυναμία τους να τιθασεύσουν τις οξυμένες αντιθέσεις και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τη διαχείριση της βαθιάς κρίσης και τον επιμερισμό της ζημιάς από την αναπόφευκτη καταστροφή μέρους των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, μεταξύ των διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας, κρατών - μελών και μονοπωλίων.
Βασικό σημείο τριβής αποτελεί η αποδοχή ή όχι της αλλαγής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, προκειμένου να αποκτήσουν θεσμική ισχύ οι προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση που προτείνουν Γαλλία - Γερμανία, αλλά και οι παραπλήσιες που κατέθεσε η Κομισιόν, προσπαθώντας να συγκεράσει και να κουκουλώσει τις ισχυρές αντιθέσεις.
Σύμφωνα με την κοινή επιστολή που απέστειλαν προχτές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρκοζί και Μέρκελ ζητάνε, μεταξύ άλλων, τακτικές Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης - τουλάχιστον δύο φορές ετησίως - με μόνιμο πρόεδρο, οι οποίες θα καθορίζουν τον στρατηγικό προσανατολισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Οσες άλλες χώρες έχουν υπογράψει το «Σύμφωνο για το Ευρώ», θα προσκαλούνται να συμμετέχουν όποτε συζητούνται θέματα που τους αφορούν.
Προτείνουν ακόμα ενίσχυση του συντονισμού και της επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης σε κάθε κράτος - μέλος της Ευρωζώνης ενός κανόνα για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης - κατά προτίμηση ενσωματωμένου στο Σύνταγμα ή σε νόμο ίσης ισχύος. Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), έπειτα από αίτημα της Επιτροπής ή ενός κράτους - μέλους, να έχει τη δυνατότητα να επαληθεύει την ενεργοποίηση αυτού του κανόνα στην εθνική έννομη τάξη.
Επίσης, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεραίνει ότι ένα κράτος - μέλος έχει υπερβεί το όριο του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα, αυτό να πυροδοτεί αυτόματες κυρώσεις, εκτός αν μία ενισχυμένη πλειοψηφία στο Eurogroup αποφασίσει διαφορετικά. Το συγκεκριμένο κράτος - μέλος θα υποχρεώνεται να συμφωνεί με την Επιτροπή μία «Συνεργασία Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης» που θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και η οποία θα εγκρίνεται από το Eurogroup.
Γαλλία και Γερμανία ισχυρίζονται ακόμα ότι μία διαδικασία επεμβάσεων αυξημένης βαρύτητας στη νομοθεσία ενός κράτους - μέλους θα μπορούσε να καθοριστεί ως στοχευμένη απάντηση στην υπέρβαση του πλαφόν του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα. Τα βήματα και οι κυρώσεις που θα προτείνει η Κομισιόν θα πρέπει να υιοθετούνται, ενώ η διαδικασία μείωσης του κρατικού χρέους κάτω από το όριο του 60% του ΑΕΠ πρέπει να περιλαμβάνεται στη νέα Συνθήκη. Ζητάνε ακόμα οι αποφάσεις στο ESM να λαμβάνονται από μία ενισχυμένη πλειοψηφία (supermajority) του 85% του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Μέρκελ και Σαρκοζί καταλήγουν ζητώντας οι προβλέψεις για μία νέα Συνθήκη να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο του 2012.