Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν άφθονα
φρούτα και λαχανικά έχουν μειωμένες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο.
Νεώτερες μελέτες αποδεικνύουν πως οι ζουμεροί καρποί όπως τα σμέουρα, τα
βατόμουρα και τα μούρα συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ισχυρών αντικαρκινικών
εκπροσώπων του φυτικού βασιλείου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Ειδικοί λένε πως η κατανάλωση βατόμουρων είναι ωφέλιμη, εφόσον αυτοί οι καρποί
περιέχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C, Ε και το φολικό
οξύ, τα ιχνοστοιχεία σελήνιο και ασβέστιο, οι πολυφαινόλες και μια ομάδα ουσιών
που λέγονται ανθοκυανίνες και τους χαρίζουν το χαρακτηριστικό χρώμα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου