Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στα σκουπίδια, 98 εργαζόμενοι σε Δήμο .


Στο δρόμο θα πεταχτούν 98 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του ΧΥΤΑ στο Δήμο Χερσονήσου στο Νομό Ηρακλείου, αφού, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποκομιδή των απορριμμάτων αναλαμβάνει ιδιώτης, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε. Ουσιαστικά, ο Δήμος Χερσονήσου, ακολουθώντας πιστά τον «Καλλικράτη» που από κοινού στήριξαν και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προχωράει σε μαζικές απολύσεις στην καθαριότητα παραδίδοντας βορά στο κεφάλαιο υπηρεσίες του δήμου, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει φόρους, τέλη κ.λπ.
Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου
παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Συντυχάκης Μανώλης.
Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του «Καλλικράτη» και τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης και ακύρωση της σύμβασης, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στην καθαριότητα όπου το αντικείμενο επιβάλλει την ύπαρξη μόνιμων εργαζομένων και όχι εποχιακών. Επίσης τη διεκδίκηση των πόρων που παράνομα, όπως τόνισε, παρακρατεί η κυβέρνηση από τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: