Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Χρυσός στη Μακεδονία και Θράκη.


«Ο Χρυσός στη Μακεδονία και Θράκη. Μία ιστορική διαδρομή» ήταν το θέμα της διάλεξης του  Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Μιχάλη Βαβελίδη που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00, στο Μετεωροσκοπείο του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε αναφορά στα αποτελέσματα της έρευνας του Καθηγητή Μ. Βαβελίδη σχετικά με την ύπαρξη και την εκμετάλλευση του χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η Διάλεξη περιλάμβανε αναφορά στις αρχαίες ιστορικές πηγές σχετικά με την εκμετάλλευση και τη σημασία του χρυσού κατά την αρχαιότητα, τους τύπους κοιτασμάτων χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεθόδους εξόρυξης και απόληψης του χρυσού που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχαιότητα, όπως και  αναφορά στις αρχαιομετρικές έρευνες που έχουν γίνει σε αρχαία χρυσά αντικείμενα από αρχαιολογικές ανασκαφές της Μακεδονίας και της Θράκης, με σκοπό τον προσδιορισμό της πηγής προέλευσης των χρυσών αυτών αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: