Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Προσθέστε φυτικές ίνες στη διατροφή σας για να βελτιώσετε την υγεία σας !


Μήνυμα από μια μεγάλη έρευνα Πανεπιστημίου.
 Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο ιατρικό έντυπο International Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health και η επιστημονική ομάδα που την εκπόνησε ορίζει ως τροφές υψηλές σε περιεκτικότητα φυτικών ινών, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.
Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε διαλυτές και αδιάλυτες. Διαλυτές είναι αυτές που διασπώνται εύκολα στο έντερο, ενώ οι αδιάλυτες είναι εκείνες απορροφούν νερό κατά τη διέλευσή τους από το εντερικό σύστημα.
Ο δρ Βίκας Ράνα, από το «Rain Forest Research Institute» της Ινδίας και οι συνεργάτες του σημείωσαν ότι οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, οδηγούν όπως φαίνεται, σε αύξηση του κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Τα δεδομένα αυτά είναι εμφανή ακόμα και σε χώρες που τώρα υιοθετούν το λεγόμενο δυτικό τρόπο διατροφής, που βασίζεται στις επεξεργασμένες τροφές, στη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών, βοδινού και πολλών γαλακτοκομικών.
Με δεδομένο ότι οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να συνεισφέρουν στη μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του γαστρικού συστήματος, είναι σημαντικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να διδαχθεί η νέα γενιά τη σωστή διατροφή.
«Καταναλώνοντας κανονικές ποσότητες φυτικών ινών, βελτιώνεται συνολικά η υγεία και μειώνεται η ευπάθεια σε ασθένειες όπως ο διαβήτης 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Βοηθούν επίσης και στην απώλεια βάρους» κατέληξε η επιστημονική ομάδα.
πηγή sweetblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: