Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

πατάτες : τώρα 16 λεπτά το κιλό.


 Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας έχει ανακοινώσει στα μέλη του πως μπορούν να παραγγείλουν 25 κιλά πατάτες με το συμβολικό αντίτιμο των 4 ευρώ.
Δηλαδή μόλις 16 λεπτά το κιλό!
Ακόμη πιο φθηνά από τα 25 λεπτά το κιλό που προσφέρονται από τη δράση της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου κ, Μίνα Πούλιου τα 4 ευρώ αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τα κόστη και θα διατεθούν μόνο στα μέλη του Συλλόγου.Τελικά στην Πιερία μέσα σε λίγες ημέρες θα έχουμε ρεκόρ παραγγελιών πατάτας και σε ρεκόρ τιμές...
πηγή :Politis tis Pierias 

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

Πίσω από την ιστορία με τις ....πατάτες

Η ιστορία με τις πατάτες είναι ανάλογη με το «μια κουβέρτα για έναν άστεγο». Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι λιμοκτονούν και καμιά κουβέρτα δε θα λύσει το πρόβλημά τους.
Όταν χιλιάδες τόνοι πατάτας παραμένουν στις αποθήκες για να σαπίσουν η πρωτοβουλία μιας ομάδας στην Κατερίνη που πούλησε 24 τόνους πατάτας προς 25 λεπτά το κιλό, φαντάζει σταγόνα στο ωκεανό.
Η υπερπροβολή σ' αυτό το θέμα όμως αντί να αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός , μάλλον στοχεύει να αποπροσανατολίσει από την αδήριτη ανάγκη των αγροτών, και όχι μόνο, να οργανωθούν.
Τελικά αυτό που επιτυγχάνεται είναι μάλλον να υποβαθμίζεται η μεγάλη σημασία που έχει η παραγωγή να εντάσσεται στις ανάγκες του λαού και η οργάνωσή της από το χωράφι ως το τσουκάλι να υπακούει στο σχεδιασμό.