Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με αυτόματη διαγραφή απειλούνται πολλοί σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Σίνδου


Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Σίνδου μέσα από την
Επιτροπή του Συλλόγου Σπουδαστών
στέκονται αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους
 και έχουν συλλέξει υπογραφές με αίτημα
να μη διωχθεί από το ΙΕΚ κανένας
που αδυνατεί να πληρώσει τα δίδακτρα.

Την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή .Οπως εξηγεί ο βουλευτής:
 «Με αυτόματη διαγραφή από τους καταλόγους των σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Σίνδου Θεσσαλονίκης απειλούνται αρκετοί σπουδαστές του. Οι σπουδαστές πετιούνται έξω από το Δημόσιο ΙΕΚ, αφού χωρίς απόδειξη δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα όμως στην καταβολή των διδάκτρων αντιμετωπίζουν και άλλοι σπουδαστές και όχι μόνο του ΙΕΚ Σίνδου. Πολλοί απ' αυτούς αναγκάζονται να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες.
Αυτή είναι η "δημόσια και δωρεάν" Παιδεία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που και με τη σημερινή συγκυβέρνηση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Μπαίνουν όροι και φραγμοί στους σπουδαστές για να πάρουν μια ψευτοκατάρτιση, καθιστώντας την παράλληλα προνόμιο μόνο για αυτούς που μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρα, τη στιγμή που από τα κρατικά ταμεία δίνονται συνεχώς επιδοτήσεις στις τράπεζες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ενώ η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από "αυτόματες" ρυθμίσεις απόρριψης για όσους σπουδαστές αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά.
Είναι ανάγκη η εκπαίδευση να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους», καταλήγει ο βουλευτής στο κείμενο της Ερώτησης και ρωτά τον υπουργό Παιδείας:
-Τι μέτρα θα λάβει για να συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα;
-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση των διδάκτρων στα Δημόσια ΙΕΚ;.



Δεν υπάρχουν σχόλια: