Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παραδίδουν σε ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας


Εξαπέλυσε τα ΜΑΤ ο δήμαρχος Μπουτάρης .
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όταν ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να εισβάλλει σε αίθουσα όπου διεξαγόταν διαγωνισμός για ανάληψη από ιδιωτικά συνεργεία της επισκευής των απορριμματοφόρων του δήμου.
Οι εργαζόμενοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους δήμους απωθήθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν και χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε κανονικά και τις επόμενες ημέρες επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιον θα δοθεί το έργο ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει την "επίδειξη εχθρότητας προς το λαό και τους εργαζόμενους από τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη". "Ο δήμαρχος Μπουτάρης -αναφέρεται στην ανακοίνωση- από τη μία παραδίδει μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, την επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και απ' την άλλη χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς και την ωμή βία των ΜΑΤ, τα γκλομπς και τα χημικά, για να αντιμετωπίσει την αγωνιστική και δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων".
Και καταλήγει: "Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει την πολιτική και τον αυταρχισμό του δήμαρχου Θεσσαλονίκης,όπως και τα κόμματα που τον στηρίζουν".
Πηγή MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: