Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Συνύπαρξη με τους καπιταλιστές δεν μπορεί να υπάρξει .


Σε μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μίλησε, χτες το πρωί, η Αλέκα Παπαρήγα.
Εκεί όπου τα αραβογερμανικά μονοπώλια (ADM και «Thyssen Krupp»), στα οποία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν παραδώσει τα Ναυπηγεία, επέβαλαν σε βάρος των εργαζομένων το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα, είπε μεταξύ άλλων:
Εσείς σαν εργατική τάξη μία πυξίδα πρέπει να έχετε: Συνύπαρξη με τους καπιταλιστές δεν μπορεί να υπάρξει. Το είδατε και εδώ. Δε γίνεται συνύπαρξη. Είναι έτοιμος ο λαός να πάρει την εξουσία; Ξέρουμε ότι δεν είναι έτοιμος, δεν το έχει αποφασίσει. Και αν δεν αποφασίσει ο λαός δεν μπορεί να γίνει. Γιατί για να πάρεις την εξουσία χρειάζεται μεγάλη, λαϊκή πλειοψηφία. Δε θα πατήσει κουμπιά το ΚΚΕ. Ούτε μιλάμε για εξουσία του ΚΚΕ. Μιλάμε για εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσία, δε θα την πάρει το ΚΚΕ.....
Και από αυτή την άποψη, φαντάζομαι να προβληματιστήκατε γιατί το ΚΚΕ είπε δεν μπαίνω σε μία τέτοια κυβέρνηση. Και σε καμία τέτοια κυβέρνηση δε θα μπούμε, που δέχεται μονόδρομο την ΕΕ και τους καπιταλιστές. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε μορφή λαϊκής διακυβέρνησης που ο λαός θα είναι αφεντικό στον τόπο του. Εκεί, αν θέλετε, και σαν πολιτική πρωτοπορία θα πάρουμε και τις ευθύνες.
Και είναι μεγάλη ευτυχία να το πω, δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς αρκετοί ακόμα, ότι το ΚΚΕ δε μαντρώνεται...
Είδατε τη χτεσινή δημοσκόπηση, 75% λέει πάση θυσία στην ΕΕ. Πάση θυσία στην ΕΕ σημαίνει να ανεχτείτε αυτή την κατάσταση. Τι θα πει πάση θυσία; Αμα δε με συμφέρει, δε θέλω να είμαι. Ετσι σκέφτεται ο ελληνικός λαός. Εμείς δεν αμφισβητούμε τη δημοσκόπηση. Σας ανάγκασαν να σκεφτείτε έτσι.
Εσείς τι κερδίσατε από την ΕΕ, μπορείτε να μου πείτε; Από το '92 και μετά, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Τα πήρε το κράτος, τα έδωσε σε ιδιώτες, ξανά κρατική παρέμβαση. Λοιπόν, πάρτε απόφαση. Μέσα στην ΕΕ δε γίνεται τίποτα. Εξω από την ΕΕ, αλλά ο λαός να διαφεντεύει την περιουσία του. Οχι έξω από την ΕΕ και ο λαός πάλι να έχει τους καπιταλιστές στο κεφάλι του.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: