Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο μας καταδίκασε αλλά οι Γερμανοί και οι Άραβες ανενόχλητοι ξεκοκαλίζουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και παραδίδουν υποβρύχια που γέρνουν.


Στη μπανανία οι ιθαγενείς δεν τρώνε ...μπανάνες.

Τμήμα της διαχρονικής πολιτικής διάλυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, με ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η χτεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για κρατικές ενισχύσεις προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την περίοδο 1996 - 2002, αλλά και για εκπρόθεσμη παροχή σχετικών πληροφοριών για την υπόθεση αυτή στις Βρυξέλλες.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε αυτήν την απόφαση, επικυρώνοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία επιβλήθηκε το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για 15 χρόνια, ώστε με τον τρόπο αυτό το ελληνικό κράτος (και κατ' επέκταση οι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων) να αποφύγει να πληρώσει γι' αυτές τις παλιές ενισχύσεις, πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικυρώθηκε μάλιστα από την ελληνική βουλή, με τις ψήφους των ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. το Σεπτέμβρη του 2010.
Ετσι, από το Σεπτέμβρη του 2010 παραμένει ανοιχτό μόνο το τμήμα του ναυπηγείου που αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ξεκοκαλίζουν τα αραβογερμανικά μονοπώλια που λυμαίνονται το ναυπηγείο με βάση τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι τα μονοπώλια έχουν ήδη τσεπώσει από τα εξοπλιστικά προγράμματα περίπου 2,5 δισ. ευρώ, έχουν παραδώσει μέχρι τώρα το υποβρύχιο που γέρνει, δηλαδή «αέρα κοπανιστό» και από πάνω από τις 18 Απρίλη έχουν επιβάλει στους 1.000 εργαζόμενους του ναυπηγείου το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: