Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προτάσεις για... «δίκαιο» φορολογικό σύστημα από την ΕΣΕΕ.!


Με την επισήμανση του προέδρου της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη - χτες μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όπου η ΕΣΕΕ κατέθεσε 10 προτάσεις για το Φορολογικό - ότι «το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένες αρχές, ώστε να ανταποκρίνεται στο αίτημα επιχειρήσεων και φορολογουμένων για ένα δίκαιο, απλό, κατανοητό, έντιμο και με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά σύστημα φορολόγησης», η Συνομοσπονδία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι σκοπός της είναι η απόσπαση σημαντικών αλλά επιμέρους διευκολύνσεων για εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να ελπίζουν σε μέλλον, λόγω οικονομικού μεγέθους και αντικειμένου.
Τα περί «δίκαιου» και «αναπτυξιακού» φορολογικού συστήματος είναι καλά μόνο όταν ο τζίρος και τα κέρδη είναι ήδη αρκετά για να σε πάνε στον επόμενο μήνα με αξιώσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές τους και δεν ξέρουν αν θα «υπάρχουν» σε ένα μήνα, βιώνουν σε όλο της το μεγαλείο τις αναπόφευκτες συνέπειες από την υλοποίηση μιας πολύ συγκεκριμένης φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Αυτή την πολιτική την αποδέχεται και την επικροτεί η ΕΣΕΕ, θεωρώντας ότι παίρνει και μικρές... διορθώσεις με τις προτάσεις που κάνει.
Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται η νομοθέτηση του ορισμού της υπερχρεωμένης επιχείρησης, ώστε να τυγχάνει κάποιων διακανονισμών για τις υποχρεώσεις της, οι πολλές δόσεις για την αποπληρωμή χρεών προς την Εφορία, ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες», μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, φορολόγηση των επιχειρήσεων με 15%, ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: