Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το ΔΝΤ, αυξάνει θεαματικά τα θανατηφόρα καρδιαγγειακά νοσημάτα.!!


«Φονικός» συνδυασμός η ψυχολογική καταρράκωση και το ΔΝΤ, λένε γιατροί στο «Τζάνειο»
Η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ανεπάρκειες στο σύστημα επείγουσας ιατρικής και της αντιμετώπισής τους από τα δημόσια νοσοκομεία οδηγούν στην αύξηση των θανατηφόρων καρδιαγγειακών νοσημάτων τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου γιατροί του «Τζάνειου» νοσοκομείου.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες του κόσμου στις οποίες εφαρμόζεται, ή εφαρμόστηκε, η πολιτική "διάσωσης" του ΔΝΤ (Ρωσία, Τουρκία, Εσθονία κτλ,) τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων, η οποία είναι απότοκη του "φονικού" συνδυασμού ύπαρξης των οργανικών παραγόντων κινδύνου και της ψυχολογικής καταρράκωσης που έχει επιφέρει στον πληθυσμό η έντονη οικονομική δυσπραγία από τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ».
Με αυτά τα δεδομένα, η αλλαγή του τρόπου ζωής, με την καταπολέμηση των κυριότερων παραγόντων κινδύνου εμφάνισης εμφράγματος, όπως η υπέρταση, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης, οι υψηλές τιμές χοληστερόλης στο αίμα και το άγχος, αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, αδήριτη ανάγκη ανέφεραν οι γιατροί. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου παραμένει η κύρια αιτία θνητότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη άμεσης κλήσης για πρώτες βοήθειες και έγκαιρης άφιξης του ασθενούς στο νοσοκομείο, η οποία σήμερα κρίνεται χρονικά προβληματική, καθώς οι εμφραγματίες, ή το περιβάλλον τους, καθυστερούν αδικαιολόγητα να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς σήμερα, επισημάνθηκε, 1 στους 5 εμφραγματίες δεν προλαβαίνει να φτάσει εν ζωή στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό με την εμφάνιση του πόνου στο στήθος ο ασθενής να πάρει μία ασπιρίνη, να καλέσει αμέσως το ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο για αντιμετώπιση και θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: