Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ανεμομείκτες, αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες, υπόσχεται ο ΕΛΓΑ


Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 προωθει ο ΕΛΓΑ και  o Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε σχετικά:
«Η πρόληψη είναι επένδυση. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε μέτρο που μπορεί να κινητοποιήσει τη μηχανή της ανάπτυξης και να ενισχύσει τους αγρότες. Τα χρήματα του προγράμματος ενεργητικής προστασίας συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία της αγροτικής παραγωγής και ενισχύουν με ρευστότητα την οικονομία».
Τα μέσα προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛΓΑ είναι: α) η εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων καθώς και η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους για την πρόληψη ζημιών στα εσπεριδοειδή από παγετό, β) η κατασκευή και η εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα στα μηλοειδή, στα πυρηνόκαρπα, στα ακτινίδια και στα αμπέλια και γ) η εγκατάσταση αντιβρόχινης μεμβράνης στα κεράσια και στη ροδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: