Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νέο διήμερο (12 και 13 Σεπτεμβρίου) κλείσιμο των δήμων αποφάσισαν οι δήμαρχοι που απειλούν και με παραιτήσεις


Κατά τη  διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου της Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

  «Από τον επόμενο μήνα δε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς, αφού  τα οικονομικά των δήμων βρίσκονται σε δραματική κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Οι δήμοι έχουν κάνει αιματηρές οικονομίες. Έχουμε μείωση των πόρων, έχουμε μειώσει τα νομικά μας πρόσωπα από 5.880 σε 1.138 φορείς. Μειώσαμε δήμους, καταργήσαμε δημάρχους και αντιδημάρχους έχουμε κάνει μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δεν γίνονται και περικοπές στο κεντρικό κράτος;» διερωτήθηκε.
Οι μείωση των πόρων θα έχει μείωση και στις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται στον πολίτη πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, είπε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν κανονικά.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε πιλοτικό πρόγραμμα που ήδη εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ελλάδα για την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες, με οικονομικά οφέλη για το δήμο!!!!. 
Για ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων δημάρχων έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και δήμαρχος Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, αν η κυβέρνηση δεν αποδώσει στους δήμους τα οφειλόμενα κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: