Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής πολυεθνικής"Ζήμενς".


Πάγια μίζα 2% πήγαινε στα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!
......
Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως «η εξεταστική επιτροπή έχει εκτιμήσει ότι η ζημιά ήταν 2 δισ. ευρώ» και «την ίδια στιγμή που χαρίζετε στη "Ζήμενς" ό,τι χαρίζετε, στραγγίζετε τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους πάντες». Θύμισε ότι«το ΚΚΕ είχε ζητήσει να συσταθεί επιτροπή για να αποτιμήσει τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, όμως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας», σημειώνοντας ότι η στάση τους «δε μας εκπλήσσει», αφού «ακολουθείτε μια πολιτική που διασφαλίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των ξένων και των ντόπιων μονοπωλίων»...................
Παράλληλα, επισήμανε ότι με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία, «από την πλευρά της Ελλάδας δίνεται άφεση αμαρτιών στη "Ζήμενς", δηλαδή αίρονται όλα τα εμπόδια για τη συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς» και «η Ελλάδα παραιτείται από κάθε αστική και διοικητική αξίωση». .....
 «Tο κείμενο συμφωνίας το έχει εγκρίνει η Βουλή» και μάλιστα «με ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας πως «η διαδικασία ήταν διεξοδική και απόλυτα διαφανής».
Πρόκειται, σημείωσε, για «αμοιβαίως αποδεκτή λύση», αφού «το Δημόσιο επιτυγχάνει δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία», δηλαδή «90 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν σε υπηρεσίες που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και πανεπιστημιακά προγράμματα» (!) .
Σε θέματα όπως το ποσό της αποζημίωσης που προβλέπεται στη συμφωνία καθώς και στο ότι ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της «Ζήμενς» φέρεται να είναι ο Κ. Καράκωστας, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, εστίασε την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Μίλησε για «διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων», που «δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει προς όφελος του ελληνικού λαού από αυτούς που τους τροφοδοτούσαν».
Ανέφερε ότι, όπως φαίνεται, «κάποιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος δεν σας επιτρέπουν να πείτε ακόμη και τα αυτονόητα», μιλώντας για «συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης» καθώς και για «πάγια μίζα του 2% που πήγαινε στα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: