Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Σκανδαλίδης: «κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία»


Τα πολυδιαφημισμένα "ισοδύναμα", ξεχάστηκαν "εν μια νυκτί".
 Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Κώστας Σκανδαλίδης  σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο aixmi.gr, τονίζοντας ότι η πρακτική των τριών μηνών της κυβέρνησης και, κυρίως, οι προτάσεις της για τα μέτρα "καθιστούν τη προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο".
Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει ότι οι εκλογές δεν έγιναν "για να αντικαταστήσει απλώς ο "πολιτικός" Αντώνης Σαμαράς τον "τεχνοκράτη" Λουκά Παπαδήμο", ούτε "για να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έφθασε από το 45% στο 12%", αλλά για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός προς τα πού πρέπει να πορευτεί η χώρα....
"Επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρη διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές" διαμηνύει ο Κώστας Σκανδαλίδης.
"Το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον. Οι πολίτες αναρωτιούνται, γιατί αυτή η ανοικτή παραπλάνηση, γιατί η τόση υποκρισία. Γιατί, εν τέλει, κάναμε εκλογές…" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης, συμπληρώνοντας:
"Ποια αναθεώρηση επιτεύχθηκε εξαιτίας της εθνικής διαπραγμάτευσης; ....
Αντιπαραθέσαμε μια διαφορετική λογική ένα άλλο ‘μείγμα πολιτικών’ που προεκλογικά διαφήμιζε ο Αντώνης Σαμαράς και που οι περιστάσεις και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη το καθιστούσαν επιτέλους εφικτό; Φοβάμαι πως όχι.
 Για να μη μιλήσω για τα "ισοδύναμα", που πολυδιαφημιστήκαν και ξεχάστηκαν "εν μια νυκτί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: