Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

η απάνθρωπη πολιτική, με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται...

Μαχητικά και μαζικά διαδήλωσαν για τη ζωή τους !

Με μια μαχητική κινητοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους, από διάφορες περιοχές της χώρας, διαδήλωσαν χτες ενάντια στην εξαθλίωση. Με ΜΑΤ τους υποδέχτηκε η συγκυβέρνηση, δείχνοντας ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα είναι εκρηκτικά για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες, χιλιάδες άνθρωποι είναι ένα βήμα πριν από το θάνατο, καθώς δεν έχουν να πληρώσουν για φάρμακα, νοσηλεία, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Η εξαθλίωση είναι «μικρή» λέξη για να περιγράψει το δράμα αυτών των ανθρώπων και η συγκυβέρνηση ήδη έχει εξαγγείλει μείωση των προνοιακών επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων.
Κι όμως όλο αυτό το διάστημα η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ αρνιόταν να οργανώσει την αγωνιστική απάντηση των ΑμεΑ. Αρχικά καλλιεργούσε αυταπάτες και εφησυχασμό για «εξαίρεση» των ΑμεΑ από τα αντιλαϊκά μέτρα. Οταν αυτό διαψεύστηκε στη ζωή, άρχισε εκ νέου συναντήσεις με τη νέα συγκυβέρνηση μήπως και την... πείσει να αλλάξει ρότα. Κάτω από την πίεση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος και των ίδιων των ΑμεΑ κάλεσε τελικά στη χτεσινή κινητοποίηση. Αλλά ο εμπαιγμός της ΕΣΑμεΑ δεν γνωρίζει σύνορα. Στη χτεσινή ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, είπε ξανά πως θα ζητήσει εξαίρεση των ΑμεΑ από την αντιλαϊκή πολιτική και πως θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να... πάρει θέση! Για να πάρει την απάντηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει θέση και μέτρα που εξαθλιώνουν τα ΑμεΑ.
Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε χτες με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και στο δελτίο Τύπου «πληροφορεί» πως ο τελευταίος δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Κοροϊδία στην κοροϊδία δηλαδή, αφού το «σφαγείο» των όποιων ακόμη δικαιωμάτων τους έχουν απομείνει είναι πλέον γεγονός. Και έτσι η ΕΣΑμεΑ εμπαίζει τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους μέχρι τελικής πτώσεως, αρκεί να μη σηκώσουν κεφάλι και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μαζί με το λαό ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Το «εμπόριο της Υγείας» συνοδεύεται από το «εμπόριο ελπίδας και εφησυχασμού»...

Xρήστος Αλευράς είπε...

Τη βάρβαρη επίθεση κατά των συγκεντρωμένων ΑμεΑ στην είσοδο της Βουλής κατήγγειλε, με παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικος Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης τονίζοντας:
«Θέλουμε να καταγγείλουμε τη βάρβαρη επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην είσοδο της Βουλής, κατά επιτροπής των ΑμεΑ, οι οποίοι συνοδευόμενοι μάλιστα από βουλευτή του ΚΚΕ, ζητούσαν να επισκεφτούν τα κόμματα, πράγμα το οποίο τελικά έγινε.
Η αστυνομία χτύπησε άτομα με αναπηρία και τεράστια προβλήματα. Το καταγγέλλουμε και ζητάμε και εξηγήσεις και από το προεδρείο της Βουλής και επειδή είναι παρών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ή Προστασίας του Πολίτη να μας πουν ποιος έδωσε την εντολή να χτυπήσουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ζητούσαν, πράγμα που είχαν και το δικαίωμα, να επισκεφτούν τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Θεωρούμε απαράδεκτο, το καταγγέλλουμε και περιμένουμε εξηγήσεις και από την κυβέρνηση και από το προεδρείο της Βουλής».

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα σε άλλα η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει σχετικά με τη χτεσινή επίθεση: «Με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες έξω από τη Βουλή. Κάποιος πρέπει να δώσει μια απάντηση. Με ποιανού εντολή απαγορεύτηκε στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ να μπει στη Βουλή, να καταθέσει το υπόμνημά της στα κόμματα και να συναντηθεί με εκπροσώπους τους και τον πρόεδρο της Βουλής;
Ομως οι ανάπηροι με αξιοπρέπεια, οι γονείς και κηδεμόνες, που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και όχι να επαιτούν, επέβαλαν να μπει η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ στη Βουλή, να μεταφέρει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων ανάπηρων και γονιών και κηδεμόνων παρά το ξυλοκόπημα που δέχτηκαν οι αγωνιστές από κάποιους αφιονισμένους των σωμάτων καταστολής».