Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ντόρος χωρίς καμιά ουσία η "λίστα Λαγκάρντ".

Εντυπωσιακή η απόκρυψη στοιχείων από τους μάρτυρες.
"Όταν έγινε η κλήτευση των Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώσαμε ότι δεν θα φωτίσουν την Επιτροπή, αντίθετα θα επιχειρήσουν να συσκοτίσουν τα πράγματα, γιατί αυτό έκαναν και κάνουν καθημερινά. Λέγαμε τότε ότι είτε αποφασίσετε να έρθουν, είτε όχι, κατά την άποψή μας δεν θα έχει καμία σημασία. Μπορώ σήμερα να πω ότι επιβεβαιωθήκαμε για την εκτίμησή μας αυτή.
Οι δύο παραπάνω ήρθαν εδώ και για πολλές ώρες συζήτησαν με την Επιτροπή, ανεξάρτητα από αντιφάσεις, πέρα από την κοροϊδία και από την άρνησή τους να ενημερώσουν ουσιαστικά την Επιτροπή, ντόρος δημοσιογραφικός έγινε, αλλά κάτι ουσιαστικό δεν κατατέθηκε. Δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί να αποκάλυψαν ή να μετέφεραν ευθύνες σε άλλους, αλλά καμία ουσία δεν αποκόμισε η Επιτροπή. Εντυπωσιασμούς μόνο μπορεί να έχει κανένας γι' αυτή την απόκρυψη στοιχείων από τη μία και από την άλλη δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα.
Αυτή τη στιγμή αποφασίζονται τα πιο σκληρά, ανελέητα μέτρα για την εργατική τάξη, για τα λαϊκά στρώματα, για τους αυτοαπασχολούμενους, για τη νεολαία, για τους άνεργους, για τους φτωχούς αγρότες και στα περίπτερα κρέμονται οι διαδικασίες από τη "λίστα Λαγκάρντ".
 Με αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία αποπροσανατολίζει. Εμείς δε θα συναινέσουμε στον αποπροσανατολισμό, γιατί δε βγαίνει τίποτα......"
Αυτά δήλωσε  ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Σπ. Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: