Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα Αγνοουμένων της Κύπρου

Η 29η Οκτώβρη 1974 ήταν η ήμερα κατά την οποία επέστρεψαν οι τελευταίοι αιχμάλωτοι της τουρκικής εισβολής. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί με απόφαση της Κυπριακής Βουλής ως ημέρα αφιερωμένη στους αγνοούμενους.
 Σε δηλώσεις της στη Βουλή, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Αγνοουμένων της Κύπρου, η κ. Κουκουμά, βουλευτής του ΑΚΕΛ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαδικασίες για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς .
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτή του ΑΚΕΛ, η ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία για δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, ενώ ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η Βουλή θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας στο αίθριο του κτιρίου, ώστε να προβάλει το θέμα.
Η κ. Κουκουμά χαιρέτισε εξάλλου το τελευταίο ψήφισμα της Επιτροπής των Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου, όπως είπε, τονίζεται ξεκάθαρα ο ρόλος της Τουρκίας για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου και η ανάγκη να δώσει πληροφορίες από τα αρχεία της.
Παράλληλα είπε ότι καλείται η Άγκυρα να επιτρέψει την είσοδο σε στρατιωτικές ζώνες για να γίνουν οι αναγκαίες έρευνες για εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: