Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Σάντυ της Νέας Υόρκης δεν ήταν σαν-τη ...Σάντυ που διέλυσε την Αϊτή .


η ανθρώπινη ζωή δεν μετρά παντού ίδια....
Σε αντίθεση με την  υπερβολική κάλυψη των πλημμυρισμένων τοπίων της Νέας Υόρκης και των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, η ισοπέδωση της Αϊτής -η οποία καταμετρά πάνω από 50 νεκρούς- πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.
 Η εφημερίδα International Herald Tribune αφιερώνει σήμερα όλη την πρώτη της σελίδα και μεγάλο μέρος των άρθρων της στις επιπτώσεις του τυφώνα Σάντυ στις ΗΠΑ, ενώ για την Αϊτή διέθεσε μόλις ένα μονόστηλο!.
 Ο τυφώνας Σάντυ όμως προκάλεσε περισσότερα θύματα στην Αϊτή, και η κυβέρνηση της Αϊτής κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 «Ο απολογισμός είναι βαρύς, πολλές οδικές αρτηρίες έχουν καταστραφεί. Οι οδοί και οι γέφυρες δεν άντεξαν, η πρόσβαση σε πολλές πόλεις έχει διακοπεί, η οικονομία έχει υποστεί σκληρό πλήγμα», τονίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση της χώρας.
Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό περίπου είκοσι ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, ο απολογισμός των νεκρών φθάνει ήδη τους 51, ενώ 19 είναι οι τραυματίες.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι πληγέντες από τον Σάντυ ανέρχονται σε 200.000. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, μεταξύ τους και πολλές οικογένειες που ζούσαν σε καταυλισμούς αστέγων μετά τον σεισμό του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: