Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ή ....ο Μάνεσης, κρατάνε το εργοστάσιο κλειστό;


 Η ηρωική πολύμηνη απεργία των χαλυβουργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, έσπασε από το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης, που έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργάτες.
Έλα όμως που τώρα έρχεται να κλείσει ο ίδιος ο Μάνεσης το εργοστάσιο, για το οποίο πριν λίγους μήνες όλοι οι μηχανισμοί της αστικής τάξης (ΜΜΕ, βουλευτές, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές κ.ά.) σε πλήρη σύμπνοια κόπτονταν και χτυπιούνταν προκειμένου να ανοίξει.
 Η κυβέρνηση της ΝΔ φυσικά, που καυχιέται ότι ανοίγει τα εργοστάσια ενώ οι απεργοί τα κλείνουν έχει ακέραιη την ευθύνη για την απόφαση της εργοδοσίας να θέσει όλο το προσωπικό του εργοστασίου σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες
Αποκαλύπτεται δε ακόμη πιο ωμά ότι η κυβέρνηση των μονοπωλίων τσακίζει τους εργάτες ακόμη και με την κρατική καταστολή για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις (σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο) που στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα», όταν μιλούν για «ανοιχτά εργοστάσια», αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν ανοιχτά εργοστάσια όπως, όποτε και για όσο συμφέρει και βολεύει την εργοδοσία. Θέλουν εργοστάσια που δε θα απεργούν οι εργάτες, που δε θα διεκδικούν.
Όμως τα εργοστάσια τα κλείνουν ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και η αναρχία στην παραγωγή. Πουθενά δε σώθηκαν οι εργάτες επειδή δέχτηκαν τις εργοδοτικές αξιώσεις. Αντίθετα εκεί εξαπατήθηκαν, και οδηγήθηκαν στη σφαγή σαν πρόβατα. Τελευταίο παράδειγμα αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας «Φορντ» στο Βέλγιο, όπου απολύθηκαν πάνω από 4.000 εργάτες, αν και πριν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών στο όνομα της σωτηρίας του εργοστασίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: