Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οργιάζει η λαθροϋλοτομία σε όλη τη χώρα !


Με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος στις Περιφέρειες, κτλ, απαγορεύεται η μεταφορά ξυλείας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπως και η κίνηση μέσα σε εθνικούς δρυμούς και δάση κατά τις νυκτερινές ώρες. Τα μέτρα πάντως που μέχρι στιγμής έλαβε το αρμόδιο υπουργείο για την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας (όπως περιπολίες και στις αργίες και έκτακτοι έλεγχοι) δεν απέδωσαν τίποτε. Ήδη από τις αρχές του έτους το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Πιερία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κεντρική Μακεδονία και αλλού, ενώ κυριολεκτικά «απογειώθηκε» τους τελευταίους μήνες σε Κέρκυρα, Κρήτη και Δυτική Πελοπόννησο.
Χθες, η Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος έστειλε νέα εγκύκλιο, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
- Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν ξυλεία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.
- Την ενεργοποίηση πρόβλεψης που υπάρχει στον δασικό νόμο σχετικά με τον ορισμό συγκεκριμένου δρομολογίου για τη μεταφορά ξυλείας ανά περιοχή.
- Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες.
- Την εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στα δάση, όσο και στις μάντρες που πωλούν καυσόξυλα, με τη συνδρομή κλιμακίου του ΣΔΟΕ.
- Τον ορισμό από τις δασικές υπηρεσίες περιοχών και ποσοτήτων για υλοτομία, από τον ντόπιο πληθυσμό για την κάλυψη των αναγκών του. Στόχος είναι τα δάση να περιφρουρούνται και από τους κατοίκων των οικισμών που τα εκμεταλλεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: