Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

πατερίτσες δίνουν αυτοί που σας έσπασαν τα πόδια....

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι!
 «Οι εφοπλιστές να συντονιστούν, οι μεγάλοι επιχειρηματίες να προστρέξουν, οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου να συνδράμουν (.......)
 Θα συγκεντρωθούν άπειρα τρόφιμα, μεγάλος όγκος ρούχων - και γιατί όχι; - και στέγη μπορεί να εξασφαλισθεί για τους άστεγους πένητες και τους φτωχούς που κινδυνεύουν να πεθάνουν στους δρόμους» (έγραψε το ΒΗΜΑ).
 Ήδη οι δήμοι όλης της χώρας αξιοποιούν τον ....«εθελοντισμό», και στήνονται  παντού κοινωνικά παντοπωλεία κτλ.  
 Ήδη έχουν ευαισθητοποιηθεί και κάποιοι που εμφανίζονται σαν φιλάνθρωποι ενώ είναι οι ίδιοι που τσάκισαν την εργατική τάξη κι έκαναν τους αυτοαπασχολούμενους να παραμιλάνε.
Ήδη κάποιοι από το ύψος των χιονισμένων σαλέ στα οποία έχουν μετακομίσει για τις ...ανάγκες των ημερών, στέλνουν με email οδηγίες για τη βοήθεια στους φτωχούς.
Όμως μια βόλτα κάτω στο δρόμο, εκεί που οι άνθρωποι ψωνίζουν τα της επιβίωσης, αρκεί για να δείξει ότι φέτος το γιορτινό τραπέζι στρώθηκε με περισσή δυσκολία, όσο κι αν ο άνθρωπος βάζει κάτω απ' το χαλί το πρόβλημα μην και το δει το παιδί......
 Πάντως για τα σημεία όπου μοιράζουν πατερίτσες για ανάπηρους, μπορείτε να ρωτήσετε αυτούς που σας έσπασαν τα πόδια, γιατί αυτοί οι ίδιοι τις μοιράζουν ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: