Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Η λίστα Λαγκάρτ και ο Παπακωνσταντίνου σε ρόλο Ιφιγένειας».


Περίπου 11,2 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει  ο εξοπλισμός που θα κατασκευάζεται από την εταιρεία Boeing με στόχο την καταπολέμηση της αϋπνίας, που μαστίζει τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και συχνά προκαλεί κατάθλιψη, πονοκεφάλους και άρα ανθρώπινα λάθη, σύμφωνα με το BBC..
Προκειμένου να πετύχει το σκοπό της, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος θα προχωρήσει στην αλλαγή του φωτισμού του ISS, και η τωρινή οθόνη φθορίου θα δώσει τη θέση της σε μονάδα φωτισμού με λυχνίες LED που θα παράγει μπλε, κόκκινο και υπόλευκο φως και θα είναι έτοιμη το 2016.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση που προτάθηκε στην ΝΑΣΑ , ήταν  να προβάλλονται επεισόδια από τηλεοπτική υπερπαραγωγή, που θα προέκυπτε από τη συρραφή, όλων των συναφών εκπομπών των ελληνικών ΜΜΕ,  με τίτλο :  «Η λίστα Λαγκάρτ και ο Παπακωνσταντίνου σε ρόλο Ιφιγένειας».
Η πρόταση αυτή όμως   απορρίφτηκε,  γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο φάκελός της ήταν ...ελλιπής, επιπλέον δε έλειπε και το σχετικό ....«φακελλάκι» .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα και επισημαίνει πως δεν θα γίνει «η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».
«Η σημερινή πρόταση παραπομπής μου σε Προανακριτική Επιτροπή βρίθει ανακριβειών και με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο για αλλοίωση από εμένα ηλεκτρονικών αρχείων που άλλοι είχαν στην κατοχή τους, τους τελευταίους 18 μήνες» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Πρόκειται για μία καταφανή προσπάθεια να κατασκευαστούν ένοχοι, αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατεξοχήν τον ίδιο , καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για μια αλλοίωση που δεν είχε κανένα κίνητρο να κάνει.
«Είμαι προφανώς στη διάθεση της Βουλής, η οποία οφείλει να κάνει άμεσα τα πάντα για να ερευνήσει αυτή τη σκευωρία.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» υπογραμμίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

Με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων καλούνται αύριο, από τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, για να δώσουν εξηγήσεις η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, Ε. Παπακωσταντίνου με το σύζυγο της Α. Ροσσώνη και ο σύζυγος της αδελφής της Μαρίνας, Σ. Σικιαρίδης, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην αρχική λίστα Λαγκάρντ, αλλά προέκυψαν στην αυθεντική εκδοχή της.
Η Ε. Παπακωνσταντίνου υπέβαλε χτες και την παραίτησή της από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), όπου προσλήφθηκε τον περασμένο Φλεβάρη ως εμπειρογνώμονας, ειδικός για τις συγχωνεύσεις εταιρειών και στο εταιρικό δίκαιο. Η ίδια ισχυρίζεται ότι η κατάθεση στην τράπεζα HSBC είναι «νόμιμη περιουσία εμού και του συζύγου μου».