Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Αέρας κοπανιστός αποδεικνύονται οι πανηγυρισμοί για την «σούπερ δόση».


Οι προσδοκίες περί «ενίσχυσης της ρευστότητας» που με τη σειρά της θα φέρει ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας, που είχε καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, από τη «σούπερ δόση» των 52,4 δις,  αποδεικνύονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ασύστολα ψεύδη.
 Όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού ήδη «αποκαλύπτεται» στην πράξη ότι από τη δόση των 52,4 δισ. μένουν μόνο νέα μέτρα και νέα χρέη για το λαό. Ιδού, λοιπόν, η επικαιροποίηση της κατανομής της δόσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή»:
1)      Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πάνε 23,2 δισ. ευρώ,
2)      στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων 11,3 δισ.,
3)       στην πληρωμή ελληνικών ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στο PSI 2,4 δισ,
4)      στην εξόφληση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει 6,1 δισ.,
5)      στην εξόφληση εντόκων γραμματίων 3,4 δισ.,
6)      στην κάλυψη των τόκων 4,6 δισ.
 Σύνολο 51 δισ.
Με άλλα λόγια, το σύνολο σχεδόν της δόσης πάει για τη σωτηρία των τραπεζών , των εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων και στους ξένους δανειστές.
Ίσα που ...φαίνεται να «περισσεύει» ένα ποσό,-αν δεν δοθεί σε κάποιο τράπεζα και αυτό-περίπου  ίσο με αυτό, που θα πληρώσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 !
 Η ανάπτυξη, λοιπόν, δεν πρόκειται να έρθει τάχα ανώδυνα από τα δάνεια και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά από τους μισθούς πείνας, τις συντάξεις - φιλοδώρημα, την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Είναι ανάπτυξη - κόλαση για το λαό και αυτήν ακριβώς την αλήθεια επιχειρεί να συσκοτίσει η κυβερνητική προπαγάνδα.
Ο μοναδικός  δρόμος ανάπτυξης που να συμφέρει τον λαό, περνάει υποχρεωτικά μέσα από την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, από την κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους από μια εργατική - λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: