Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τάσος Τασιόπουλος: ΔΕΝ έγραψα, ΔΕΝ υπέγραψα και ΔΕΝ συμμετείχα....

Με παρέμβασή του ,κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Αλεξάνδρειας, ο δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Τασιόπουλος, κατήγγειλε προφορικά και κατεθεσε έγγραφα για τα πρακτικά ότι:
Στο τρίτο φύλλο της εφημερίδας του δήμου,  «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο : «ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» που φέρει αντί υπογραφής, τον τίτλο « Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» 
Με απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ορίστηκα μέλος της ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ « ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» που εκδίδεται από την ΚΕΔΑ. 
Η εν λόγο ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ συνήλθε άτυπα δυο (2) φορές πριν την έκδοση του πρώτου φύλλου και συζήτησε για τα ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ της...
έκδοσης. 
Κατά την έκδοση του 1ου φύλλου προσκλήθηκα τηλεφωνικά προκειμένου να δώσω κάποιο κείμενο προς δημοσίευση, εφ όσον είχα, χωρίς καμία γνώση για την υπόλοιπη ύλη και γι αυτό ζήτησα να λαμβάνω στο εξής απλή γνώση –χωρίς έκφραση γνώμης- των υπο-δημοσίευση κειμένων, πράγμα που έγινε όσον αφορά την δεύτερη έκδοση. 
Προς την έκδοση του τρίτου φύλλου έθεσα προφορικά – αφού η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- δεν συνεδρίασε – υπ’ όψιν του κ. ΤΟΠΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που φαίνεται πως είναι άτυπος Διευθυντής Έκδοσης, τα εξής: 
 1) Έπρεπε να εξαλειφθεί η ένδειξη « οι μικρές αγγελίες δημοσιεύονται δωρεάν» για λόγους αρχής προς τα τοπικά ΜΜΕ, πράγμα που έγινε. 
 2) Για οποιαδήποτε ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ και για οποιονδήποτε λόγο έπρεπε να γίνεται εκ μέρους του αρμόδιου ΟΡΓΑΝΟΥ αποδοχή δωρεάς. 
 3) Εφ’ όσον η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ δεν συνεδριάζει, τα ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ πρέπει να δημοσιεύονται με ευθύνη του οποίου έχει την επιμέλεια της στήλης και να καλύπτονται με αναγραφή του ονόματός του, ειδάλλως να δημοσιεύονται με την ευθύνη του εκδότη και να αναγράφεται στην ταυτότητα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ. 
 Επειδή στο τρίτο φύλλο δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο : «ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» που φέρει αντί υπογραφής, τον τίτλο « Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» 
 ΔΗΛΩΝΩ: 
 Ότι ΔΕΝ έγραψα, ΔΕΝ υπέγραψα και ΔΕΝ συμμετείχα σε καμία απόφαση για το συγκεκριμένο κείμενο και συνεπώς δεν με αφορούν οι τυχόν συνέπειες. 
Επίσης ΔΕΝ με αφορούν τυχόν συνέπειες για τυχόν κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγραφικών δικαιωμάτων άλλων δημοσιευμάτων καθώς δεν αναφέρουν την πηγή. 
 Με τιμή, 
Τάσος Τασιόπουλος 
Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: