Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

H ευρωπαϊκή ανεργία, υπαρξιακή απειλή για εκατομμύρια οικογένειες.

Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει εκτενώς την κατάσταση στην αγορά εργασίας με αφορμή τη προχθεσινή δημοσίευση, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, των στοιχείων για την ανεργία τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά και των δυσοίωνων εκτιμήσεων της Ernst & Young για την ανεργία στην ευρωζώνη.
 Η Allgemeine Zeitung του Μάιντς σχολιάζει σχετικά: «Η Γερμανία είναι κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης και επωφελείται όσο κανείς σε αυτήν την ήπειρο από το ευρώ. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να χαιρόμαστε επί μακρόν για τους αναμφισβήτητα εντυπωσιακούς αριθμούς των στατιστικών υπηρεσιών, αλλά να στρέψουμε πολύ γρήγορα το βλέμμα μας στο νότιο και δυτικό κομμάτι της Ευρώπης. Δεν θα πρέπει να μας κινητοποιεί μόνο η ανησυχία για τις επιχειρήσεις μας, αλλά και ανησυχία για την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία».
 Τις οδυνηρές εκτιμήσεις της Ernst&Young για την ευρωπαϊκή ανεργία σχολιάζει και η Neues Deutschland εκτιμώντας ότι συνιστούν μία υπαρξιακή απειλή για εκατομμύρια οικογένειες. Η εφημερίδα επισημαίνει:
«Το που μπορεί να οδηγήσει η απόγνωση και η οικονομική ανέχεια, το δείχνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι στην Ελλάδα, οι Ιταλοί νέοι που ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία και τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ισπανία, όπου πολλοί άνεργοι δεν βλέπουν πια καμία διέξοδο».
 Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: