Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σιγά ,που έκανε τέτοιο λάθος το ΔΝΤ !


Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ έκανε στα μέσα της εβδομάδας την αυτοκριτική του Ταμείου, παραδεχόμενος τις λανθασμένες προβλέψεις, και ταυτόχρονα διατύπωσε νέες, πιο ρεαλιστικές αναφορικά με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που θα πρέπει να εφαρμόζονται ανά χώρα.
Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής χρησιμοποιείται για να υπολογιστεί το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ μιας χώρας αν ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα συγκεκριμένου ύψους. Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία ήταν 0,5, ενώ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα έπρεπε να ανέρχεται στο 1,7-1,8.

 Ένα απειροελάχιστα μικρό λάθος στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή  ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι έκαναν, οι άνθρωποι του ΔΝΤ, οι ντόπιοι υπηρέτες τους και τα απανταχού τσιράκια τους  .
Μόνον 320 ως 360%,!!!!!! (τόση είναι η διαφορά μεταξύ 0,5, και 1,7-1,8.),λένε ότι  έπεσαν έξω οι άνθρωποι .
 Έκαναν λένε ένα μικρό λαθάκι και τα λάθη είναι ανθρώπινα.
Ακόμα και στα τυφλά , όμως να βάδιζε η τρόικα και οι ντόπιοι τοποτηρητές της ,την προηγούμενη τριετία, τέτοιες  μεθοδολογικές αβλεψίες δεν γίνονται ούτε με ... σφαίρες!
 Όμως η αλήθεια είναι ότι κανένα λάθος δεν έκαναν όλοι αυτοί οι εξειδικευμένοι τεχνοκράτες υπάλληλοι του κεφαλαίου.
 Αυτοί πάντα πετυχαίνουν όλους τους πραγματικούς τους στόχους.
Στους στόχους τους ήταν και η εκτίναξη της ανεργίας για να ασκηθεί αφόρητη πίεση στη εργασία, στους στόχους τους είναι  και το κλείσιμο των μικρομάγαζων για να δημιουργηθεί χώρος για την ανάπτυξη των μεγάλων καπιταλιστικών αλυσίδων λιανικής, στους στόχους τους είναι.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: