Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Ακόμα μια πράξη εκφοβισμού από την ναζιστική «Χρυσή Αυγή»:

 Κατατέθηκε  ερώτηση στην βουλή από τη Χρυσή Αυγή σχετικά με ένα εικαστικό – πολιτιστικό πρόγραμμα για τις τάξεις Ε` & ΣΤ` του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη» που είχε προτείνει εγγράφως στο 1ο Δημοτικό Ν Φιλαδέλφειας στις 30-11-2012, με τίτλο: «Ως πρόσφυγες μπροστά στην μετανάστευση και τον ρατσισμό»,  ο καλλιτέχνης καθηγητής Β.Φ.
Το πρόγραμμα ήταν προτεινόμενο ως εθελοντικό και εγκρίθηκε στις 28-1-2013 με αρ. πρ.:25 από την Σχολική Σύμβουλο η οποία έγραφε εκτός των άλλων ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί, «έπειτα από έγγραφη ενημέρωση και συναίνεση των γονέων των μαθητών». Στις 13-2-2013 ο Δ/ντης γνωστοποίησε στον καλλιτέχνη-καθηγητή, ότι υπάρχει γονέας που είναι αρνητικός στο πρόγραμμα και πρόκειται να συναντηθεί στις 15-2-2013 με την Σύμβουλο. Στις 15-2-2013 κατατέθηκε από τον βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο  ερώτηση με αρ. 7295 και θέμα: «Περίεργο πολιτιστικό πρόγραμμα σε δημοτικό σχολείο». Οι ερωτήσεις είναι: «1) Ποια η σκοπιμότητα του προγράμματος αυτού με τον συγκεκριμένο τίτλο; Που αποσκοπεί και για ποιον λόγο επιλέγεται αυτό να γίνει εν ώρα μαθήματος; 2) Ποιος είχε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος; 3) Η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης γνώριζε το συγκεκριμένο πρόγραμμα; 4) Τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες; 
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καταγγέλλει τη «Χρυσή Αυγή» που, μετά τις εγκληματικές επιθέσεις της κατά των μεταναστών, μετά την επέμβασή της στα νοσοκομεία και την «κατήχηση» παιδιών στην φασιστική ιδεολογία, προσπαθεί να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς, ζητώντας μάλιστα από τη Βουλή να αποδοθούν «πειθαρχικές ευθύνες». Στόχος της να τρομοκρατήσει καθηγητές, γονείς και μαθητές,  για να χτυπήσει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα μετανάστευσης, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ στηρίζει τον συνάδελφο καλλιτέχνη –καθηγητή που έκανε απλώς το καθήκον του. Καλούμε να απομονωθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς, από όλους τους εργαζόμενους η «Χρυσή Αυγή» που δεν είναι τίποτε άλλο – όπως άλλωστε η σημερινή δράση της αλλά και η Ιστορία  έχουν αποδείξει, παρά το πιο  αποτρόπαιο χέρι της πολιτικής της εκμετάλλευσης των ντόπιων και των αλλοδαπών εργαζομένων.
Για το ΔΣ του ΕΕΤΕ
Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Εύα Μελά                                                                Δημήτρης Βάρβογλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: