Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Βγήκαν για μια ακόμα φορά οι Βρετανοί στους δρόμους του Λονδίνου, για να “γιορτάσουν” το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ!


Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν για μια ακόμα φορά αρκετοί Βρετανοί προκειμένου να “γιορτάσουν” το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Εκατοντάδες πολίτες, που θυμούνται με οργή τα χρόνια της “Σιδηράς Κυρίας” στη Νταούνινγκ Στριτ, αψήφισαν τη βροχή και κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου την πλατεία Τραφάλγκαρ με τυμπανοκρουσίες και άφθονο αλκοόλ.
Το “παρών” έδωσαν πρώην ανθρακωρύχοι που συμμετείχαν στην πολύμηνη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση της Θάτσερ τη δεκαετία του '80, ενώνοντας τη φωνή τους με το κίνημα των αριστερών ακτιβιστών και φοιτητών. Από το χθεσινό πάρτι δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια.
. “Ήρθα σήμερα, δεν θα έλεγα για να γιορτάσω, αλλά για να διαμαρτυρηθώ για τα εκατομμύρια από το δημόσιο χρήμα που δαπανώνται για την κηδεία, όταν υπάρχουν περικοπές (του προϋπολογισμού) που επηρεάζουν ασθενείς ή άτομα με ειδικές ανάγκες”, ανέφερε η Σίγκριντ Χόλμγουντ, μια σκωτσέζα καλλιτέχνης.
“Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν”, είπε στο βρετανικό ραδιόφωνο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον. “Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, νομίζω, είναι να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου, για να ξεκινήσουν μια εξέγερση” πρόσθεσε.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: