Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

σήμερα 24ωρη γενική απεργία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα σημερινά συλλαλητήρια για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνουν τα εργατικά συνδικάτα.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη γενική απεργία και προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των Κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας» ανέφερε σε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.
Η ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι στη χώρα μας, επί τρία χρόνια, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, τάχα για τη σωτηρία της χώρας, που έχουν ως συνέπεια η ελληνική κοινωνία να υφίσταται ανθρωπιστική κρίση. «Το οκτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις, προκειμένου να υπονομευθεί η συλλογική δράση των εργαζομένων και οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων» τόνισε η ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ με σύνθημα «όχι στη σύγχρονη σκλαβιά» καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:30. Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε ακόμη 79 πόλεις και τον Πειραιά, ενώ αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9 το πρωί και στο Πολυτεχνείο στις 8:30 το πρωί. 


πηγη: REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: