Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Το σεντούκι με τις .... ιστορίες ανοίγει!»


«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε».

         
   Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, οι βιβλιοθήκες τεσσάρων πόλεων (Αλεξάνδρεια, Βέροια, Σέρρες και Πολύκαστρο),  βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας: μαρτυρίες, θρύλοι και παραμύθια, ήθη, έθιμα και καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά γεγονότα, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει να διασωθεί. Για πρώτη φορά λοιπόν, τέσσερις βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα δουλέψουν μαζί σαν ένα μικρό δίκτυο και θα επιδιώξουν να καταγράψουν μια άγραφη έως τώρα, πολιτιστική κληρονομιά.
            Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Κάποιοι αφήνουν ένα γραπτό βιβλίο ζωής, εμπειριών και φαντασίας, άλλοι όμως όχι. Στις βιβλιοθήκες δίδεται η ευκαιρία να διασώσουμε κεφάλαια της ζωής σας, αλλά και των αγαπημένων μας.
            Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία, μπορεί να επικοινωνεί με: Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: 23330-26806 (Φιλίππου 61, Αλεξάνδρεια biblalex@otenet.gr )
            Η διαδικασία είναι απλή. Κλείνετε ένα ραντεβού, έρχεστε στη βιβλιοθήκη και το αρμόδιο προσωπικό θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια καταγραφής. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί (με συνοδεία γονέα) και μεγάλοι, άνθρωποι μόνοι τους ή σε ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, τάξεις σχολείων… δεν αποκλείουμε κανέναν!
            Αν έχεις κι εσύ κάτι για το σεντούκι των ιστοριών, έλα στη βιβλιοθήκη! Το σεντούκι μας  δεν έχει κλειδαριές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: