Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Άρχισαν να σηκώνονται επιτέλους, από τον λήθαργό τους, οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Ημαθίας.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Ημαθίας, με ανακοίνωση - πρόσκληση τους, καλούν τον εμπορικό κόσμο του νομού στο Δημαρχείο Βέροιας το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαΐου για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακές.
Η πρόσκληση
«Με έκπληξη ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα την πρόθεση της τρικοματικής κυβέρνησης να υπερψηφίσει το...
νομοσχέδιο που προβλέπει το "άνοιγμα των Κυριακών", χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί με "νύχια και με δόντια" να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους μια τέτοια απόφαση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά. 

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης – δεν θα αυξήσει το τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά θα τον αναδιανείμει προς όφελος εκείνων που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Για τους λόγους αυτούς, κι όχι μόνο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ημαθίας Κ Α Λ Ο Υ Ν όλο τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, κι όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους, να παραβρεθούν το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας (Δημαρχείο- Μητροπόλεως 44 ) και ώρα 19:00.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: