Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο λαός πρέπει να βγεί στους δρόμους πριν τον πετάξουν .....στο δρόμο.

έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης στα λουκέτα και στις απολύσεις
 Η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που βρήκε άμεση εφαρμογή στην ΕΡΤ, αφορά σε κάθε οργανισμό του Δημοσίου και πρώην ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο, τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν άμεση εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΛΒΟ), που σήμερα απασχολούν περίπου 1.000 εργαζόμενους σε 5 εργοστάσια και βρίσκονται σε τροχιά ιδιωτικοποίησης. Το κλείσιμό τους έχει προαναγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη, καθώς τα ΕΑΣ θεωρούνται «δεξαμενή» για εκατοντάδες απολύσεις, προκειμένου να πιαστεί ο στόχος των 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και συνολικά 15.000 μέχρι το τέλος του 2014, στις οποίες έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.
Τα ΕΑΣ είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Το κλείσιμό τους, η απαλλαγή τους από μεγάλο μέρος του προσωπικού και η παράδοσή τους σε μονοπώλια που ενδιαφέρονται για την εξαγορά τους (κυρίως ισραηλινές εταιρείες) θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην άμυνα της χώρας και στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε δηλώσει: «Η απαξίωση, η συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, εκτός από τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους ίδιους τους εργαζόμενους, σε αυτό τον στρατηγικής σημασίας χώρο, όπως είναι απολύσεις, η μη καταβολή δεδουλευμένων για αρκετούς μήνες και άλλα αντίστοιχα προβλήματα εργασιακά, αδυνατίζει την ίδια την άμυνα της χώρας.
Εντείνει, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της άμυνας της χώρας και του λαού μας. Δεν μπορεί τελικά η Ελλάδα, ο λαός μας να υπερασπίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Θα πρέπει να ανακοπεί αυτή η πορεία, θα πρέπει να ενταθεί η λαϊκή συμμαχία, ο αγώνας, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη με προοπτική διεξόδου για έναν τελικά ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, τέτοιο που έχει ανάγκη ο τόπος, τέτοιο που έχει ανάγκη ο λαός μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: