Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Αξιολόγηση, κινητικότητα και μεταφορά αλλά όχι μαζικές απολύσεις !

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στις 15:00, συζήτησε το  θέμα , : « διαθεσιμότητα απολύσεις, εργαζομένων στους Δήμους», σε έκτακτη συνεδρίασή του, λόγω της κατεπείγουσας φύσης του.
   Παρά την επισήμανση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αλευρά, ότι οι παράγραφοι 4 και 5 του ψηφίσματος που πρότεινε η διοίκηση του δήμου,αναιρούν στην ουσία την όποια στήριξη και συμπαράσταση υποτίθεται ότι προτίθεται να παράσχει η παράταξη του δημάρχου Φ.Δημητριάδη συνεπικουρούμενη και από την μείζονα αντιπολίτευση του Χ. Γκιόνογλου, η πλειοψηφία του Συμβουλίου, συμφώνησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος,που ειναι μνημείο λαικισμού και παρελκυστικής σύνταξης αφού επιχειρεί να είναι και με <<Γιάννη και με το..... θεριό>> :
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 
<< 1.Θεωρούμε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι λογικά και δίκαια, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων

2.Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις απαράδεκτες διατάξεις των άρθρων 76-81 του σχεδίου Νόμου που στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες της, καθιστώντας την αδύναμη και προβληματική για την περαιτέρω λειτουργία του Δήμου, με άμεσες δυσμενέστατες επιπτώσεις στον αγρίως δοκιμαζόμενο δημότη-πολίτη-κάτοικο.

3.Απόσυρση της απόφασης για κατάργηση του θεσμού των σχολικών φυλάκων καθώς και του καθεστώτος της διαθεσιμότητας και απόλυσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

4.Άμεση αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών, ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες και μαζικές απολύσεις, γιατί αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές.

5.Εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας και μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού για κάλυψη αναγκών Διευθύνσεων και Τμημάτων που έχουν ελλείψεις.

6.Άμεσος διάλογος με την ΚΕΔΕ για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και όχι στη συνεχιζόμενη συστηματική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι και ο βασικός εναπομείναντας πυλώνας της κοινωνίας και ο κατ’ εξοχήν μοχλός ανάτασης και ανάπτυξης της οικονομίας και κατ’ επέκταση της μείωσης της ανεργίας

7.Καμιά απόλυση, διαθεσιμότητα στο σύνολο του ευρύτερου ή στενότερου Δημόσιου Τομέα

8.Εφαρμογή των αποφάσεων του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ της Παρασκευής, την 13η Ιουλίου2013.>>

Για την ιστορία: παρών δήλωσε ο Γ. Απατσίδης, ενώ ο Χρ.Αλευράς αφού επιχειρηματολόγησε, υπέρ της απαλειφής των παραγράφων 4 και 5 , το καταψήφισε όταν παρά τη έκκλησή του,ο δήμαρχος δεν αποδέχθηκε να απαλειφθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι .



Δεν υπάρχουν σχόλια: