Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το (υγιεινό) νερό μας κάνει πιο έξυπνους....

Μπορεί τα λασπόνερα που διάφορες ΔΕΥΑ ανά τη χώρα μοσχοπουλούν στους δημότες να προξενούν βλάβες στο ανθρώπινο οργανισμό, αλλά όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το καλό και υγιεινό νερό μας κάνει πιο έξυπνους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου East London , σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής , ενισχύεις τη λειτουργία του εγκεφάλου.Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι , τα άτομα που πίνουν περίπου 3 φλιτζάνια νερό προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ, αποδίδουν καλύτερα σε μία εξέταση που μετρά το χρόνο αντίδρασης σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό τους με νερό . Η διαφορά είναι σημαντική όταν τα άτομα είναι πολύ διψασμένα , με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι η δίψα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα , μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.
«Είναι πιθανό οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες , με διαφορετικούς τρόπους» , αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση «LiveScience» η επικεφαλής της έρευνας , Κάρολιν Εντμοντς , καθηγήτρια της σχολής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του East London . Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά , αναφέρει το έγκυρο περιοδικό.
πηγη:endiaferonta.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για το δικό μας νερό ,ένα είναι το σίγουρο....
έτσι και το πιείς , σε κάνει..κουνουπίδι.